Piešťany budú hostiť európsku tanečnú show

14.03.2013 Piešťany

Piešťany  (TASR) - Slovenské liečebné kúpele, a. s. (SLK), budú počas víkendu od 16. do 17. marca hostiteľmi veľkolepej tanečnej show. V spolupráci s Európskou úniou tanca - European Dance Union (ESDU) sídliacou v Rakúsku budú spoluorganizátorom tanečnej súťaže DanceStar, ktorá bude prebiehať vo viacerých európskych krajinách. Jednou z nich je aj Slovensko. Organizátori si na realizáciu tohto veľkolepého projektu vybrali priestory Kongresového centra Kúpeľov Piešťany a celý tím vrátane súťažiacich bude na Kúpeľnom ostrove aj ubytovaný. TASR o tom informoval marketingový a obchodný riaditeľ SLK Hans Dieter Bergmann.
Tanečná show DanceStar Slovakia 2013 otvára dvere mladým a talentovaným slovenským tanečníkom. "Kúpele Piešťany budú pri realizácii celého projektu, ako aj pri zrode nových talentov, víťazov, ktorých organizátori vyhlásia v nedeľu (17.3.) v našom Kongresovom centre. Máme veľkú radosť, že sme súčasťou tohto zahraničného zmysluplného projektu," povedal riaditeľ s tým, že ide o prvý projekt tohto charakteru na Slovensku.
Do súťaže sa zaregistrovali stovky tanečníkov zo slovenských tanečných škôl, ale nájdu sa medzi nimi aj českí a bulharskí tanečníci. Počas soboty sú pre účastníkov pripravené semináre so špičkovými trénermi Ninou Kripas o súčasnom modernom tanci a s Christopherom Jaminom o hip–hope.
"Súťažiť sa bude vo viacerých disciplínach, ako napríklad Balet, Folklórne tance, Contemporary Modern & Lyrical, Acro Dance, Musicaltheatre," uviedol Bergmann. Dodal, že ďalšími zastávkami DanceStar bude Leverkusen v Nemecku a Novi Sad v Srbsku. Záver projektu vyvrcholí ako DanceStar Finals - World Dance Masters 15. až 19. mája v Poreči v Chorvátsku.
 

Vyberte región